ГДЗ - Математика 1 клас - Лишенко Г.П. 2018

№5
Сторінка 84
Числа 11-20. Величини

Умова. Склади задачі про фрукти за виразами: 7 + 3, 8 - 2, 10 - 8.

Відповідь. 1) У школу завезли 7 кг апельсинів та 3 кг мандарин. Скільки всього фруктів завезли в шкільну їдальню? 7 + 3 = 10 кг фруктів.

2) У магазині було 8 кг яблук. 2 кг купили упродовж дня. Скільки кілограмів яблук залишилось? 8 – 2 = 6 кг яблук.

3) Марина до дня народження купила 10 кг ківі. 8 кг ківі вона використала до торта. Скільки кілограмів ківі залишилось? 10 – 8 = 2 кг ківі.